Arlette Hanson

Directrice van Wintercircus Hanson
Arlette Hanson studeerde aan de universiteit Utrecht Theaterwetenschap met als specialisatie Kunstbeleid en-Management. Ruim 20 jaar geleden nam zij de artistieke en zakelijke leiding van Wintercircus Hanson over van haar ouders. Daarnaast werkt zij als regisseur, dramaturg en lichtontwerper voor theatervoorstellingen, goochel- en circusacts. Arlette is bestuurslid van de UNCO(vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen), stichting Circuscultuur en CircusNL. Zij is als jurylid en werkveld commissie betrokken bij ACPA en ze is lid van de selectiecommissie van het European Youth Circus Festival Wiesbaden. In 2019 richtte zij Komt het Zien! op en introduceerde daarmee blinden tolken op in de Nederlandse Circus en Theater wereld.

info@wintercircus.nl | www.wintercircus.nl
Like het Wintercircus op Facebook

Kitty Hagen

Directrice van circus Fantasia
Begon in de modewereld, dat was haar niet spannend genoeg. Via via kwam Kitty in de wereld van het circus en werkte o.a. bij de familie Boltini. Kitty blonk vooral uit door de eerste vrouw in Nederland te zijn met een fakirshow met glas en vuur welke bij vele tv optredens werd getoond. Kitty richtte in 1992 haar eigen Back Stage Kitty Hagen Events op, en met succes!Velen weten haar al te vinden voor allerlei shows op het gebied van circus en variété!
info@backstagekittyhagen.nl  | www.backstagekittyhagen.nl
Like Back Stage Kitty Hagen Events op Facebook

 

Pammy Boltini

Weduwe van de wereldberoemde circusdirecteur Toni Boltini
In 1980 hield Toni Boltini het voor gezien, hij verkocht zijn circus en kocht een groot recreatie/pretpark te Naarden. Tijdens zijn reizen heeft hij zijn tweede vrouw Pammy ontmoet, uit dit huwelijk is een zoon: Angelo geboren. Die zo het laat aanzien in de voetsporen van zijn vader zal treden. Pammy houdt zich bezig met de verhuur van circustenten met of zonder programma.

info@boltini.nlwww.boltini.nl
Like Circus Boltini op Facebook

 

Marco Bonisimo Productions

Ooit studeerde ik Civiele Techniek aan de TU Delft. Tijdens een college over kiezelgrootte in beton, besloot ik dat ik iets anders wilde gaan doen met mijn leven. Ik besloot om als levend standbeeld in Den Haag te gaan staan. Ik heb het precies vijf minuten volgehouden. Ik vond het doodsaai. In plaats van stil te staan, begon ik met de mensen op straat te spelen. Ik vond dat heel erg leuk om te doen. Toen ik thuiskwam, zei mijn oma (daar woonde ik toen) dat als ik op straat wilde gaan werken, ik wel iets moest leren. Ze heeft drie ballen voor me gekocht. Er bestond nog geen YouTube om te kijken hoe ik moest leren jongleren, maar na twee weken had ik mezelf aangeleerd om drie ballen in de lucht te houden. Ik ging theaterwetenschappen studeren in Amsterdam. Dat betekende vooral, dat ik veel ging oefenen in het Vondelpark. Op een mooie dag ontmoette ik daar een man, die aan het jongleren was met zijn voeten. Die man leek sprekend op mijn vader. Maar dat kon helemaal niet, want mijn vader was allang dood. Het bleek mijn halfbroer Taco te zijn. Taco had nog een broer, Jeroen en die jongleerde ook. Samen gingen we optreden. En ik ging naar de Circusschool de Hoogte in Leeuwarden. Nu ben ik voetbaljongleur en maak ik theatervoorstellingen. Alleen en met Duo Diesel.

Marco Bonisimo Productions
www.balkunstenaar.nl / www.duodiesel.nl

Het 5de jurylid worden later in het jaar bekend gemaakt!